اگر شما یافتههای نوین حاصل از یک مطالعه پژوهشی دارید و یا به جمعبندی یافتههای سایرین در قالب یک مطالعه مروری پرداخته و به موضوع جدیدی دست یافتهاید، اگر شما نقطه نظر نوینی درباره یک موضوع دارید و یا اینکه نسبت به مقاله تازه منتشر شدهای، ایرادی وارد میدانید و یا حتی در فعالیتهای روزمره خود با یک مورد یا موارد نادر از یک بیماری و یا عارضه برخورد کردهاید، آن وقت ضرورت دارد که این یافتههای نوین خود را به رشته تحریر درآورید.
سنگهای کلیوی بیماریست که بیشتر افراد 18 تا 45 ساله را مبتلا می سازدو شیوع آن در مردان 5 تا 10 برابر زنان است. اساس تقریبا تمامی سنگهای کلیوی املاح کلسیم (80 درصد)، اسید اوریک، سیستین و اسید اگزالیک است. هر بیمار مبتلا، هر 2 تا 3 سال سنگ جدیدی خواهد ساخت و زمینه ارثی قویاً در این بیماری مطرح است
حکمای ایرانی همانند اطبای جدید به چندین عامل در بروز سنگ کلیه اشاره کرده اند در این مقاله نظر چند تن از حکما و طبیبان در مورد اسباب ایجاد سنگ کلیه را بیان می کنیم واشاره ای به توصیه های پیشگیرانه انها در ایجاد این بیماری می پردازیم .
شعرای پارسی نه تنها بر علوم ادبی که برخی از آنها در علوم متختلف زمان از قبیل فقه و کلام ، عرفان و فلسفه ،تاریخ و جغرافیا،طب و نجوم از علما و دانشمندان معاصر خود بوده و با به کارگیری علوم مزبور ،به ویژه علم طب ، به آثار خویش ،روح و لطافتی خاص بخشیده اند.گروهی ا این بزرگان نیز گرچه طبیب نبوده اند ،با طبیبان حاذق زمان خود مجالست داشته و یا اینکه از نحوه طبابت مرسوم در آن دوران با خبر بوده اند.به طوری که تاثیر ژرف این دانش در اشعار نغزشان به خوبی تجلی کرده است.در این مقاله رد پای طب نوین در اشعار شاعران بزرگی چون فردوسی ،مولوی،خاقانی،منوچهری و نظامی گنجوی بررسی شده و با یافته های دانش پزشکی نوین مقایسه گردیده است.
بسفایج گیاهی بوته ای و چند ساله است ، دارای ریزوم های افقی به ضخامت انگشت، گوشت دار و پوشیده از فلس های نازک و متعددمی باشد که به رنگ تیره و خرمایی است . در انتهای ریزوم نیز ریشه های نازک دیده می شود. برگ های گیاه بیضی شکل ، نوک تیز و تقسیم شده هستند و به صورت قطعات متعدد و متناوب در مقابل هم قرار داشته و یک دم برگ دراز در حدود 20 تا 25 سانتیمتر دارند. هر چه به انتهای رگبرگ اصلی نزدیک تر می شویم قطعات برگ ها کوچک تر می شوند. بسفایج شبیه گیاه سرخس است.
اسرول گیاهی بوته ای است که ارتفاع آن به 60 سانتی متر می رسد.
برگ های گیاه اسرول بیضی شکل، نسبتاً بزرگ و سبز کم رنگ اند و هنگام بریده شدن نوعی شیرابه از آن خارج می شود.
گل های اسرول کوچک ، شیپوری شکل ، سفید و با پایه های صورتی هستند و هر گل 5 گلبرگ دارد.
میوه گیاه اسرول ابتدا سبز است ، هنگامی که کامل می رسد سیاه می شود و شبیه دو آلبالوی به هم چسبیده ، دو قلو رشد می کند.
رنگ ریشه گیاه اسرول قهوه ای کم رنگ و پوست آن نرم و نازک است و در اثر کوبیدن ، به راحتی جدا می شود. در طول ریشه آن چندین خط و شیار وجود دارد . اسرول بو ندارد، ولی مزه اش بسیار تلخ است.
اسارون گیاهی بیخ گیاهی است ، پر گره ، دراز ، باریک ، کج و زردرنگ( پر رنگ) یا سفید مایل به زرد(کم رنگ). از زردچوبه باریک تر و قوی تر است. ثقیل الرایحه ( بوی شدید) و لذاع ( تند و سوزاننده) است. گیاهی منبسط بر روی زمین است . یعنی دارای ریزوم یا زمین ساقه می باشد. برگ های گیاه به شکل مایل به دایره و یا کلیه ای شکل می باشد.
گل اسارون بنفش و در زیر برگ قرار داردو شبیه به گل بنج است. فاقد جام ، زنگی شکل و منفرد می باشد. تخم اسارون مثل خسک دانه می باشد.
بخش دارویی اسارون بخش ریزوم و در مواردی برگ آن می باشد.